Jak trwać w Duchu Świetym

Dzięki Marii Vadii po raz kolejny Pismo Święte ożywa.
Producent: Rhema

Dzięki Marii Vadii po raz kolejny Pismo Święte ożywa. Autorka uczy nas, w jaki sposób medytować nad łaską słuchania Słowa Bożego i wprowadzać je w czyn w rożnych sytuacjach życiowych. Pokazuje słabości ludzkiej natury i daje wskazówki, jak należy brać słowo i przekształcać je w plan działania.

O Autorce

Maria Vadia jest Amerykanką kubańskiego pochodzenia. Zangażowana jest w posługę i działalność stowarzyszenia Magnificat oraz Katolicką Odnowę Charyzmatyczną. Jest założycielką fundacji Chwała Boża, która zajmuje się głoszeniem Jezusa i ewangelii. Maria Vadia prowadzi posługę w więzieniu dla kobiet i organizuje konferencje odnowy charyzmatycznej. Jest świecką misjonarką Afryki, gdzie założyła oddział Magnificatu w Ugandzie. Autorka książek o mocnym przekazie działania słowa z biblii religijnej, "Uzdrowienie jest dla ciebie", "Twój język ma moc", "Strzała w Jego ręku", "Jak trwać w Duchu Świetym".

Maria Vadia urodziła się w Hawanie na Kubie w zamożnej rodzinie katolickiej. Miała 10 lat, gdy przeniosła się z rodziną do Miami na Florydzie, aby uciec od reżimu komunistycznego. Studiowała na uniwersytecie. Ma czwórkę dzieci: Ricky, Victor, Eddy i Rosario. W 1987 r. do jej miasta przyjechał papież Jan Paweł II. Udała się na spotkanie z ciekawości. To był dzień który zapoczątkował zmianę w jej życiu. Spotkanie z papieżem przerwała burza i ulewny deszcz, ale Maria wróciła do domu napełniona miłością Jezusa. Zaczęła kochać wszystkich ludzi i wiedziała, że to nie od niej pochodzi. Jej życie całkiem się zmieniło. Godzinami czytała Pismo Święte przez które Pan do niej przemawiał, czuła potrzebę niesienia innym "Dobrej Nowiny". Otrzymała charyzmat uzdrawiania przez nakładanie rąk. Przez 15 lat chodziła do ludzi bezdomnych i chorych na AIDS niosąc im Ewangelię i pocieszenie.

Pan posyłał ją do krajów całego świata m.in. do krajów Ameryki, do Kuby, Trynidad i Tobago, Barbados, Jamajki, Meksyku, Malty, Ghany, Nikaragui, Ugandy, Tanzanii, Zambii, Indonezja, Papuji Nowej Gwinei, Kanady, Indii, a ostatnio Polski. Jest aktywnym członkiem katolickiej odnowy charyzmatycznej w archidiecezji Miami. Jest założycielką oddziału Magnificatu "Jezus jest Panem" w Miami, członkiem Międzynarodowej Posługi dla Kobiet Katolickich. Założyła fundację "Chwała Boża", która prowadzi dzieła ewangelizacji. W jej ramach istnieje grupa modlitewna Chrystusa Króla. Maria prowadzi również cotygodniowy krąg biblijny "Uzdrowienie poprzez Słowo" w swojej parafii w kościele katolickim św. Ludwika. Prowadzi również posługę w areszcie śledczym dla kobiet w Miami oraz domu dla bezdomnych.

Do Polski przyjeżdża od 2009 r.

Autor Maria Vadia
ISBN 978-83-925569-2-3