Jezus potężny wojownik.Zwycięstwo mocą uwielbienia

Producent: Rhema

W książce "Jezus - Potężny Wojownik!", Maria Vadia mówi nam, że Lew Judy przez swoją śmierć i zmartwychwstanie pokonał zło i choroby. Pan dał nam władzę nad całą potęgą wroga. Zwycięstwo przychodzi przez chwałę i uwielbienie. Kiedy to, co nas gnębi ustępuje, zwycięstwo Lwa Judy staje się naszym udziałem.

Większość ludzi sądzi, że uwielbienie to wykonanie kilku pieśni przed rozpoczęciem spotkania modlitewnego, ale chwała Boża jest potężną bronią przeciw siłom wroga i demonicznym warowniom, z którymi zmagamy się w życiu. W książce "Jezus - Potężny Wojownik! Zwycięstwo mocą uwielbienia", Maria Vadia uczy nas jak mamy używać tego duchowego oręża.

Jeśli chodzi o uwielbienie, wróg oszukał wielu wierzących i trzyma ich w stanie uśpienia i ciszy, ładnie i "godnie" wyglądających. Lecz życie się nie zmienia, nie przychodzi radość zwycięstwa, więzy pozostają i zło się rozszerza. Kościele, obudź się! Już czas, aby z życia ludzi wierzących zniknęło wszechobecne krytykanctwo i narzekanie. Zacznijmy uwielbiać Boga tak, jak na to zasługuje i jak się Jemu podoba! Otwórz usta i zacznij uwielbiać Najwyższego, a gdy  będziesz to robił, strumienie wody żywej popłyną z Twego wnętrza i wypełniają atmosferę. Pan mieszka w twoim wnętrzu.

O Autorce

Maria Vadia od lat zaangażowana jest w posługę w odnowie charyzmatycznej oraz w działalność stowarzyszenia Magnificat. Urodziła się na Kubie, skąd jej rodzina zmuszona była wyemigrować do Stanów Zjednoczonych na skutek prześladowań. Obecnie mieszka w Miami na Florydzie; jest matką czterech dorosłych synów. Maria jest świecką misjonarką i ewangelizatorką, założycielką fundacji Chwała Boża, która zajmuje się głoszeniem Jezusa i ewangelii,głoszeniem prawdy o zbawieniu i Królestwie Bożym. W jej ramach funkcjonuje grupa modlitewna Chrystusa Króla, szkoła Słowa Bożego, odbywają się modlitwy o uzdrowienie. Maria prowadzi również regularną posługę w więzieniu dla kobiet, organizuje konferencje odnowy charyzmatycznej. Maria jest świecką misjonarką Afryki, gdzie założyła oddział Magnificatu w Ugandzie.

Autor Maria Vadia
Oprawa miękka