Nieście i przyjmujcie Dobrą Nowinę.

Umocnisz i pogłębisz swoją wiarę, jeśli będziesz się nią dzielić. To prawda. Być chrześcijaninem znaczy być ewangelizatorem. Kiedy Kościół katolicki wzywa nas do Nowej Ewangelizacji, to po prostu przypomina nam o tym, co zawsze było naszym zadaniem. Ty też możesz je wykonać – możesz ewangelizować – i Scott Hahn pokazuje, jak to robić.
Producent: Święty Wojciech

Umocnisz i pogłębisz swoją wiarę, jeśli będziesz się nią dzielić. To prawda. Być chrześcijaninem znaczy być ewangelizatorem. Kiedy Kościół katolicki wzywa nas do Nowej Ewangelizacji, to po prostu przypomina nam o tym, co zawsze było naszym zadaniem. Ty też możesz je wykonać – możesz ewangelizować – i Scott Hahn pokazuje, jak to robić.

W swoim bardzo praktycznym podręczniku misyjnym Scott Hahn wyposaża cię w: przewodnik ułatwiający zrozumienie, czym jest Nowa Ewangelizacja i dla kogo jest rzeczywiście przeznaczona; mapę, która zaprowadzi cię do miejsca, gdzie to wszystko się zaczyna (podpowiedź: to miejsce jest bliżej, niż myślisz); proste, piękne przesłanie, którym możesz się dzielić – słowem i czynem. Nie potrzebujesz wiedzy ezoterycznej.

Nie musisz zdobywać nowych umiejętności. Dla katolików ewangelizacja jest po prostu przyjaźnią, wyniesioną na wyższy poziom. Wejdź na wyższy poziom przyjaźni z Chrystusem, a będziesz coraz bardziej chciał dzielić się Jego towarzystwem z jeszcze większym kręgiem przyjaciół.

Scott Hahn – jest założycielem i prezesem ST. Paul Center for Biblical Theology, profesorem Uniwersytetu Franciszkańskiego w Steubenville. Autor wielu książek. Jest także wydawcą Ignatius Catholic Study Bible oraz Letter & Spirit: A Catholic Journal of Biblical Theology. Mieszka w Steubenville w Ohio, USA.

Autor Scott Hahn
Oprawa miękka