UWIELBIENIE TAKIE JAK W NIEBIE

Producent: Wydawwnictwo Dawida

Ta książka nie jest przeznaczona tylko dla tych, którzy są związani z prowadzeniem uwielbienia.Jest dla każdego, kto kocha przebywać z Jezusem i chce wiedzieć o oddawaniu Mu chwały jak najwięcej.

Znajdziecie tu opis znaczeń słów związanych z uwielbieniem, historię przybytku Dawida, krótki przegląd historii muzyki kościelnej i wiele więcej.

"Dawid nakazał składać ofiarę chwały przed Panem. To wymaga wysiłku, czasami odbywa się kosztem ogromnego zmagania z naszą cielesnością. Nie mamy ochoty oddawać chwały; wolelibyśmy zanurzyć się w jakiejś przyjemnej muzyce i wyobrażać sobie, że Pan głaszcze nas po głowie. Jednak to właśnie oddawanie chwały usuwa wszelkie przeszkody, które powstrzymują nas przed wejściem do „wewnętrznej komnaty” i przed szczerym uwielbieniem. To oddawanie chwały właściwie ustawia nam perspektywę pośród przeciwności i przebija nam drogę do Bożej obecności. Jim Hodges z Federacji Służb i Kościołów mówi:Śpiewamy za wiele piosenek, które nie przynoszą przełomu. Śpiewamy jak po środkach uspokajających. Niech Pan pomoże nam uciec od naszego introspektywnego, pietystycznego zainteresowania sobą w czasie zbiorowego uwielbiania".

Autor John Dickson, Chuck Pierce
ISBN 978-83-7752-007-9