Miłość nad Wisłą

"Miłość nad Wisłą” to czwarty studyjny album grupy La Pallotina. Autorem kompozycji i tekstów oraz głównym wykonawcą jest ks. Andrzej Daniewicz. Pozostali współtwórcy to Witek Wilk, perkusista i producent, Dominik Sławiński, basista i wokalista oraz Piotr Szewczenko, gitarzysta. Zespół działa od 2005 roku i jest klasyfikowany jako wykonawca chrześcijańskiego rocka.
Producent: VIVISound

O płycie

Bogactwem grupy są „słowa, które nie wymagają słów”. W „Miłości nad Wisłą” mówią one o uzdrowieniu i uwolnieniu wewnętrznym; opisują i zwiastują stan bliskości z Chrystusem ubogim i czystym.

Zespół posiada na koncie występy na dużych i małych festiwalach muzyki chrześcijańskiej w Polsce. Jest obecny w katolickich mediach i aktywny w projektach ekumenicznych, takich jak „Tydzień dla Jezusa” 2017. Intensywną linią działania dla członków La Pallotiny są też muzyczne posługi uwielbienia podczas rekolekcji charyzmatycznych jak i comiesięczne worship sessions w pallotyńskim kościele Chrystusa Króla na warszawskiej Pradze.

Lista utworów

1. Coś się zmieniło