Twój język ma moc

W tej książce Maria Vadia dzieląc się własnymi zmaganiami na drodze duchowego wzrostu w Chrystusie, ukazuje swój zapał do głoszenia Ewangelii. Autorka przekonuje nas o konieczności wzrastania w świętości oraz wzbudza w nas głód Boga.
Twój język ma moc,Maria Vadia
Producent: Rhema

Książka ta jest wezwaniem do przemiany twojego języka poprzez „zanurzenie w Słowie Bożym, które pomoże ci stać się osobą, jaką Pan cię zamierzył, <<świętą i nieskalaną przed Nim>> (Ef 1, 4b)”[s. 78]. Lektura uświadamia, że słowa, które wypowiadamy mają moc przynieść życie lub śmierć, błogosławieństwo lub przekleństwo, uzdrowienie bądź dotkliwe zranienie. Słowa Boga zaś „są duchem i są życiem”, są słodkie jak miód, ożywiają nas, dają pokój, pocieszenie, zdrowie, radość i mądrość, i są wieczne.

Pozycję ubogacają liczne odwołania do sytuacji biblijnych, cytaty ze Starego i Nowego Testamentu oraz modlitwy (Modlitwa o uzdrowienie, Modlitwa o złamanie przekleństw, Modlitwa przebaczenia, Modlitwa oddania się Duchowi Świętemu).

O Autorce

Maria Vadia od lat zaangażowana jest w posługę w odnowie charyzmatycznej oraz w działalność stowarzyszenia Magnificat. Urodziła się na Kubie, skąd jej rodzina zmuszona była wyemigrować do Stanów Zjednoczonych na skutek prześladowań. Obecnie mieszka w Miami na Florydzie; jest matką czterech dorosłych synów. Maria jest świecką misjonarką i ewangelizatorką, założycielką fundacji Chwała Boża, która zajmuje się głoszeniem Jezusa i ewangelii,głoszeniem prawdy o zbawieniu i Królestwie Bożym. W jej ramach funkcjonuje grupa modlitewna Chrystusa Króla, szkoła Słowa Bożego, odbywają się modlitwy o uzdrowienie. Maria prowadzi również regularną posługę w więzieniu dla kobiet, organizuje konferencje odnowy charyzmatycznej. Maria jest świecką misjonarką Afryki, gdzie założyła oddział Magnificatu w Ugandzie.

Autor Maria Vadia
Oprawa miękka