Opowieści z Mądrej Księgi – Dzieci Paka i Viola Brzezińska

Producent: VIVISound

O płycie

Viola Brzezińska w ramach projektu Dzieci Paka zaśpiewała 12 piosenek opowiadających 12 historii ze Starego Testamentu. Każdy utwór przedstawia innego bohatera – cierpliwa Sara, mężny Jozue czy silny mocą od Boga Dawid mają pokazać postawy, jakich naśladowanie można przejąć już od najmłodszych lat.

Celem płyty jest dostarczenie rodzicom i dzieciom pozytywnego, kształtującego i motywującego środka wychowawczego dla dzieci. Cel realizowany jest przez zapoznanie dzieci ze Starym Testamentem, przekazanie uniwersalnych wskazówek życiowych, pokazanie życiowych wzorców opartych na wierze w Boga, kształtowanie radosnej, optymistycznej i odważnej postawy życiowej dziecka wynikającej z wiary.

Płyta została zaprojektowana z myślą o dzieciach w wieku od 6-11 lat, dlatego jest łatwa muzycznie i treściowo. Utrzymana jest w pogodnym klimacie, przyciągając uwagę różnorodnością instrumentów. Elementy różnych stylów muzycznych i skoczny nastrój sprawiają, że płyta może być interesująca muzycznie również dla starszych dzieci i rodziców.

UWAGA: piosenki mogą być przyczyną zainteresowania i licznych pytań dzieci o Stary Testament :)

Posłuchaj

1.Abigail i żołnierze Dawida