Przebaczenie w Chrystusie Jezusie Panu Naszym

Alfred Dudek o jednej z najtrudniejszych rzeczy w życiu duchowym - PRZEBACZENIU.
Producent: Fundacja ZaNim

O audiobooku

Przebaczenie w Chrystusie Jezusie Panu Naszym

Jeśli chcesz się dowiedzieć jak zostać GIGANTEM duchowym – to nagranie jest dla Ciebie!!!

Słuchając tej płyty dowiesz się:

Czym jest nieprzebaczenie? Jakie skutki pociąga za sobą brak przebaczenia?

Dlaczego przebaczenie jest konieczne? Jaka jest jego istota?

Dla kogo tak naprawdę przebaczasz?

Jakie są przeszkody stojące na drodze do pełnego przebaczenia i jak je usunąć?

Jak pobłogosławić tych, którzy Cię skrzywdzili?

Nieprzebaczenie jest jak picie trucizny w nadziei, że zaszkodzi komuś, a nie nam.

Bóg mówi: możesz i musisz przebaczyć, ponieważ to jest jedyna droga…
i nie swoją mocą, ale mocą słów które płyną z krzyża.

Nasze przebaczenie, choć bardzo trudne jest możliwe w NIM.

Nauczanie Alfreda o przebaczeniu w Chrystusie może okazać się dobrym przewodnikiem dla tych,

którzy chcą wejść na drogę uwolnienia i uzdrowienia wewnętrznego.

Cieszę się, że ta konferencja nie pozostała tylko w brwinowskim kościele,

ale dzięki nagraniu jest udostępniona dla szerszego grona: zarówno dla tych,

którzy zmagają się z nieprzebaczeniem, ale i dla tych, których Pan Jezus

zechce powołać do posługi duchowego towarzyszenia.

Ks. Bogusław Bogdan SAC – ojciec duchowny WSD w Ołtarzewie.

Okladka-przebaczenie

cena promocyjna:24,90/szt

wysyłka już od 5,90zł*

*Przy zamówieniu większej ilości sztuk cena wysyłki może ulec zmianie

O autorze

Alfred Dudek portret

Alfred Dudek, mąż Asi, tata trzech synów Filipa, Wojtka i Michała. Z zamiłowania szybownik i motocyklista. Z zawodu lotnik. Zakochany w Panu Jezusie oraz pięknie i mądrości Słowa Bożego.

Zaangażowany od wielu lat wraz z żoną w życie wspólnoty ewangelizacyjno-charyzmatycznej PRZYJACIELE OBLUBIEŃCA, gdzie przechodzi stałą formację. Czynnie uczestniczy w posługach diakonii modlitwą wstawienniczą, diakonii głoszenia Słowa Bożego oraz modlitwą uwolnienia u boku kapłana egzorcysty. Do tej pory głosił Słowo Boże w Polsce i w Stanach Zjednoczonych. Autor audiobooka „Jak wielkie rzeczy… przez Jego Krew”.

Świadectwa

Przerobiłam/przemodliłam meteriał z płytki Przebaczenie w Chrystusie Jezusie Panu Naszym. Wiele rzeczy wiedziałam i już wcześniej przepracowałam ale ta płyta miała w sobie wiele nowych dla mnie treści. Przede wszystkim często miałam trudność z takimi drobnymi urazami: że ktoś np. coś uszczypliwego powiedział, itp. Miałam to w sobie i traciłam pokój serca. Po wysłuchaniu tej płyty zrobiłam coś przeciwnego, zaczęłam się modlić za te osobę, aż modlitwa pokonała przykrość, a pokój serca i radość zawitały na nowo. I to moje zadanie na teraz i przyszłość:)

Może się mylę, ale wydaje mi się, że moja ostatnia awaria kręgosłupa spowodowana była właśnie nieprzebaczeniem, ponieważ w wyniku pewnych wydarzeń zaczęłam odgrzebywać uraz do pewnej osoby. Pamiętam nawet moment jak ostrzegało mnie sumienie. Ale nie posłuchałam go. Może dlatego znowu mnie zgięło?!

Bardzo przyda mi się też wiedza na temat tego, po czym poznawać, że przebaczyłam prawdziwie, tak jak to zostało wytłumaczone przez Alfreda Dudka na podstawie historii Józefa i dbać o to wszystko, co tam zostało powiedziane. Spisałam sobie nawet to wszystko hasłowo, żeby nie zapomnieć.

Wszystko bardzo, bardzo przekonujące, bo wytłumaczone i wyjaśnione na przykładach. To tak jak z moimi dziećmi: dopiero jak coś im wytłumaczę, podam przykłady, prawdziwe historie, to czuję, że dotarłam do ich serca i to co mówię zaczynają przyjmować jak swoje. Tak samo i tutaj. Mając świadomość co czyni mi nieprzebaczenie i co naprawdę zabiera, to chcę walczyć o wolność serca, jaką daje przebaczenie.

Bardzo dobra konferencja!!! POLECAM :)

Lucyna

Nazywam się Paweł i słuchałem audiobooka Alfreda Dudka o przebaczeniu. Do tej pory już kilkukrotnie spotykałem się z tematem przebaczenia, jego wagą oraz to, że przebaczenie najpierw jest decyzją woli. Tak też do tej pory postępowałem. Jednakże czułem, że jest coś nie tak, ponieważ pomimo "podejmowania decyzji przebaczenia" nie zauważałem, żeby mój stosunek do ludzi, którzy mnie zranili był całkowicie zdrowy... Czułem w środku niechęć do tych osób, podświadomie oceniałem je oraz ich działania, nie życzyłem im dobrze oraz na myśl o nich czułem irytację i spięcie.

W audiobooku Pan Alfred mówił po czym możemy poznać, czy naprawdę wybaczyliśmy naszym winowajcom. Czy to wybaczenie dokonało się naprawdę z serca. Czułem pod skórą, że kwestia przebaczenia w moim życiu nie jest załatwiona, lecz jakoś uciekałem od tego tematu. Gdy czytając Ewangelię widziałem naukę Pana Jezusa o konieczności przebaczenia nie potrafiłem uświadomić sobie, że jest to konieczne i że powinienem posłuchać się słów Pana Jezusa. Przesłuchanie tych treści nauczania skłoniło mnie do stawienia czoła tematowi przebaczenia tym, którzy mnie po drodze w życiu jakoś zranili. Gdy pochyliłem się na dłużej nad fragmentami Ewangelii, w których kwestia ta jest poruszana zacząłem powoli przekonywać się, że przebaczenie, tak jak Pan Alfred mówił, jest uzdrawiające przede wszystkim dla nas samych. Zastanawiało mnie dlaczego Pan Jezus tak często zwracał uwagę na konieczność przebaczenia i wypadek nieprzebaczenia jest traktowany dosyć surowo przez Boga. To sprawia, że wciąż zastanawiam się nad tym czemu przebaczenie jest tak ważne w życiu człowieka.

Po pewnym czasie "chodzenia z tymi treściami" zacząłem podejmować świadomą, dobrowolną decyzję, że naprawdę chcę po prostu odpuścić innym, to że doznałem krzywdy z ich strony. Wcześniej gdy myślałem o przebaczeniu innym nie mogłem zrozumieć i dopuścić do siebie, że miałbym komuś darować to, że zniszczył jakąś część mojego życia. Nadal czuję, że to przebaczenie nie dokonało się całkowicie, ale Pan Alfred wspominał, że w tej decyzji należy trwać, aby zaszło uleczenie wspomnień i emocji.

Wiem, że to tylko część mojej drogi, lecz cieszę się, że gdy teraz poniosę od kogoś szkodę, pamiętam, że właściwą rzeczą jest wybaczenie tej osobie, mimo, że nie jest to dla mnie łatwe, chcę wybierać tę drogę, by nie trwać w zgorzkniałości i nienawiści.
Autor Alfred Dudek
ISBN 9788364441097
Nośnik: CD mp3
Czas nagrania 2 godz. 9 min.