wilkOŁASCE cz.1

zanim zaczniesz żyć pasją...
Audiobook Witka Wilka, Witek Wilk, wilk o łasce, wilkołascewilk o ŁASCE czyli Audiobook Witka Wilka
Ocena: 5/5

na płycie

Czy chcesz żyć pasją?

Jeżeli tak- to zanim zaczniesz żyć pasją wysłuchaj co do powiedzenia ma Wilk o ŁASCE!

Kim jest Wilk?

8-9 wilk3Szczęśliwy mąż i ojciec czwórki dzieci, perkusista, producent muzyczny, kompozytor, właściciel studia nagrań oraz wydawnictwa muzycznego. Obdarzony niesamowitym darem przyprowadzania ludzi do Boga, już od 21 lat w wielu krajach prowadzi rekolekcje dla ludzi wszystkich stanów. Dzięki jego pełnemu humoru głoszeniu, opartemu na własnym świadectwie, jak również na świadectwie tych, którzy dzięki jego posłudze doświadczyli działania Boga, dziesiątki tysięcy ludzi oddały swoje życie Jezusowi. W czasie swej posługi, również poza granicami Polski, założyli z żoną Sylwią już 15 wspólnot modlitewno-ewangelizacyjnych, a ich liczba nadal wzrasta…

Co na płycie?

Na krążku znajdziesz prawie 8 godzin nagrań w formacie MP3 zarejestrowanych w Otwocku, Lublinie i Olszewie-Borki podczas ośmiotycgodniwych rekolekcji Seminarium Wiary.

Słuchając Wilka przekonasz się, że Ty też możesz:

• mówić do Boga, prosto z mostu...
  • prosić Go o więcej łask...
  • ufać Mu, że otrzymasz to, o co prosisz...
  • polegać na Nim w każdej sytuacji...
  • rozwijać się w różnych dziedzinach i rozwijać swoje talenty przy Jego boku...

Jeżeli uczestniczyłeś(aś) już w Seminarium Wiary prowadzonym przez Wilka to z chęcią powrócisz to tych treści.

świadectwa

Jeżeli nigdy nie spotkałeś(aś) Wilka, to zobacz co mówią o nim Ci, którzy go znają i Ci którzy uczestniczyli w rekolekcjach prowadzonych przez niego:

"Witek to Świadek żyjącego i działającego Boga. Moim zdaniem to współczesny
św. Paweł. Przyjaciel i świetny muzyk. Słuchanie Go grozi... nawróceniem." - Ks. Rafał Nitek SAC

"Wszystko zaczęło się od jazzu… Nauczył mnie go słuchać i rozumieć. Potem pokazał mi Jezusa.Nauczył mnie poznawać Go, pragnąć i kochać. No a potem został moim mężem. I jestem teraz kochana i kocham mojego jedynego, wszechmocnego Boga, wspaniałego męża Wilka i 4 nasze Boskie prezenty: Judytkę, Dominika, Lenę i Samuela."-Sylwia Wilk żona

"Kiedy pierwszy raz usłyszałem Witka, pomyślałem »Chcę poznać tego gościa«. Zachwycił
mnie przekazem i doświadczeniem wiary. Kiedy Go poznałem, przekonałem się, że autentycznie żyje tym, co przekazuje
. Niech Pan błogosławi to dobre dzieło."
- Ks. Jacek Dąbrowski

„Kto odczuwa pragnienie, niech przyjdzie.” Ap 22,17 Przyszedłem przypadkiem ale wracałem. Coś zaczęło we mnie kiełkować, coś dziwnego, bo po pierwszych słowach okazało się, że to nie jest ta sztampa, że to nie jest to, co słyszałem w kościele przez prawie 60 lat... Te osiem kolejnych tygodni seminarium wiary zmieniło moje spojrzenie. Pokazało mi obraz Boga inny od tego, który znałem z dzieciństwa, zaciekawiło i wprowadziło niepewność – co dalej. Czy to koniec? Teraz wiem, że chcę więcej, a to dopiero początek mojego nowego życia w Panu..."- Jerzy Janasz

http://gosc.pl/doc/2044449.Snilo-mi-sie-ze-robie-test-ciazowy - Asia

Więcej świadectw związanych z posugą Witka Wilka na naszej stronie w zakłdace projekty->misja ewangelizacja

Opinia teologiczna

na temat nauczania p. Witolda Wilka, w ramach tzw. seminarium wiary, utrwalonego w formie zapisu dźwiękowego, z zamiarem publikacji.

Rekolekcje, w różnych swych formach i praktykach współczesnego Kościoła, także z udziałem świeckich animatorów, są doświadczeniem wiary, które domaga się utrwalenia w codzienności. Elementem temu sprzyjającym może być „audio-book”, dźwiękowy zapis nauk rekolekcyjnych, który w porównaniu z papierową publikacją tekstu ma tę zaletę, że oddaje klimat, ton przepowiadania, trafia również, bardziej niż słowo drukowane, do współczesnej audiowizualnej mentalności człowieka (zwłaszcza młodzieży).
Nauczanie p. Witolda Wilka zostało określone jako „seminarium”, co sugeruje dojrzały, „zaawansowany” kształt przekazu i treści. Czy tak jest rzeczywiście?

Jest to praca w nurcie Szkoły Nowej Ewangelizacji (SNE), naznaczona obecnością darów charyzmatycznych Ducha Świętego, jak dar języków, dar poznania czy uzdrawiania. Wielce chwalebne jest silne zakorzenienie tego orędzia w Słowie Bożym (w rozumieniu Pisma Świętego). Dominują jednak
odniesienia starotestamentalne, ewangeliczne jak również odniesienia do teologii św. Pawła. Brakuje nawiązań do innych listów nowotestamentowych, jak choćby Listu św. Jakuba. Interpretacje tekstów mają charakter intuicyjny, nie hermeneutyczny, jednakże są przeprowadzane z korzyścią dla wzrostu wiary„bezpośredniej” – w hic et nunc działania Boga.

W warstwie merytorycznej seminarium stanowi podkreślenie łaskizbawienia, w jej sile, bogactwie i „darmowości” – w konfrontacji z realizmemgrzechu i jego konsekwencjami. Nie występuje tu zasadniczo pareneza moralna, w czym widzieć można echo klasycznej kontrowersji protestanckiej. Zbawienie
uwarunkowane jest jedynie (i aż) przez wiarę – w jej pojęciu nie tyle procesowym (uczynkowym), co skokowym – poprzez wyrażenie decyzji przyjęcia Jezusa Chrystusa jako osobistego Pana i Zbawiciela.
<s

Autor Witek Wilk

czwartek, 21, marzec 2013
Gorąco polecam, Bardzo inspirująca, konkret.
Podstawowe wyposażenie każdej apteczki duchowej, profilaktycznie stosować co 6 miesięcy.

Tobie również Bóg chce prawdziwie błogosławić
- nie bądź minimalistą
- zapragnij Więcej.