drewno z dusza-kolaz

naglowek zatoka

...jest to autorski pomysł artystyczny obejmujący tworzenie oryginalnych, prostych, drobnych przedmiotów codziennego użytku, które niosą ze sobą ewangelizacyjne przesłanie - fragmenty z Pisma Świętego. Moc Bożego Słowa - zawsze pod ręką :).

W załączonych bardzo prostych przedmiotach demonstracyjnych istotą jest naturalność i koncentracja na Słowie. W innych seriach mogą występować także drobne grafiki, malowanie farbą, w przygotowaniu jest także wypalanie na skórach oraz grawerowanie na szkle, ceramice, plastiku, metalu i skórze.

• wypalanie ręczne - każdy przedmiot jest jedyny w swoim rodzaju
  • przedmioty drewniane, po wypaleniu zabezpieczone wysokiej jakości nietoksycznym lakierem
  • fragmenty Pisma Świętego cytowane za Biblią Tysiąclecia (Pallotinum) lub najnowszym tłumaczeniem Pisma Świętego (Edycja św. Pawła)

naglowek autorka

Katarzyna Hilbrycht (Cumba) - absolwentka polonistyki UJ, reżyserii PWST, dominikańskiej Szkoły Kantorów, Kursu Pilotów Turystycznych, nauczycielka, reżyser autorskiego młodzieżowego Teatru K oraz projektów teatru ewangelizacyjnego, dyrygentka czterogłosowej liturgicznej scholi Domenica, amatorka malarstwa olejnego, wcześniej także animatorka i moderatorka Ruchu Światło-Życie, zaangażowana w Diakonię Ewangelizacji.

naglowek nazwa

zaoKa - to po prostu dobre słowo :) zawierające w sobie zarówno skojarzenie z wodą - a gdzie woda tam ryba, a ryba to YCHTIS czyli "Jezus Chrystus Syn Boga Zbawiciel" :) - jak i z przystanią, odpoczynkiem, dobrym miejscem (ksywa "cumba" to po łacinie tyle co "czółno, łódka"), ma w sobie także literę "t" zamienioną na krzyżyk, który jest wiadomo Czyj, oraz "k", które jest nieodłącznym podpisem autorki :).

Swietłana00011

Nazywam się Swietłana Lisowska-Łaska.

Ukończyłam warszawską ASP w pracowni T. Dominika. Po studiach zaczęłam pracować jako nauczycielka plastyki w szkole. Jednak od kiedy jestem we wspólnocie Szkoły Nowej Ewangelizacji w Otwocku narasta we mnie pragnienie, żeby rozwijać pasję malarską. Tutaj zostałam zainspirowana do tworzenia obrazów związanych z wiarą jak i tych, które po prostu oddają zachwyt nad Światem. Nabrałam też odwagi, aby zaproponować moje prace innym. Jestem pełna nadziei, że Pan Bóg błogosławi tej decyzji.

Powierz Panu swe dzieło, a spełnią się twoje zamiary: (Prz 16,3).

czerwone roze 36x49.5 mini  irysy naszarym tle 29.5x42 mini  niebieskie irysy mini  44x54.5  ogniste roze mini 42x56  zolte  irys 41.5x55.5 mini

Newsletter Fundacji

Adres e-mail: